Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

IZMENE ZAKONA O KOMUNALNOJ POLICIJI


Gradonačelnik Beograda je izjavio da će u narednim mesecima gradska vlast predložiti izmenu Zakona o komunalnoj policiji kako bi se broj pripadnika ove službe povećao i time omogućila veća sigurnost građana.

 

"Mi želimo da promenimo način na koji funkcioniše komunalna policija. S tim u vezi mi ćemo u narednih nekoliko meseci predložiti izmene Zakona o komunalnoj policiji gde ćemo predložiti da se veći broj komunalnih policajaca zaposli, odnosno da umesto na 5.000 građana bude jedan komunalni policajac na 1.000 građana. Tako bi sa većim brojem komunalnih policajaca mogli da pokrijemo ceo Beograd i da svaki blok i deo grada ima svoje komunalne policajce", istakao je Mali.

Na taj način, dodao je, povećala bi se sigurnost građana, a i omogućilo bi se da Komunalna policija efikasnije posluje.

Mali je podsetio da u gradu radi 317 komunalnih policajaca i da po sistematizaciji treba da ih bude 352. Zato je, kako je rekao, predložio direktoru Komunalne policije da se raspiše konkurs i prime novi ljudi do tog broja.

U razgovoru sa vrhom MUP, kako je rekao, pokušaće da za komunalne policajce dobije veća ovlašćenja pogotovo kada je reč o saobraćajnim prekršajima.

"Komunalna policija jedna je od najznačajnijih institucija grada Beograda ne samo zbog toga što su komunalni policajci zaduženi da održavaju red i mir u Beogradu, već i zbog toga što su oni svakodnevno u komunikaciji sa građanima, posetiocima grada i turistima", rekao je Mali.

On je dodao i da od toga kako oni prilaze svom poslu odražava se i na sliku grada Beograda.

Izvor: Tanjug