Zastava Bosne i Hercegovine

RADIONICE "NOVI ZAKON O JAVNOM ZDRAVLJU: NADLEŽNOSTI LOKALNE SAMOUPRAVE I PLAN AKTIVNOSTI ZA 2017. GODINU" U NIŠU, ČAČKU, NOVOM SADU I BEOGRADU


Stalna konferencija gradova i opština, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Mrežom instituta/zavoda za javno zdravlje, organizuje četiri regionalne radionice Mreže za zdravlje, a na temu "Novi Zakon o javnom zdravlju: nadležnosti lokalne samouprave i plan aktivnosti za 2017. godinu". Skup je namenjen članovima i koordinatorima saveta za zdravlje.

Tema skupa su nove nadležnosti lokalnih samouprava predviđene Zakonom o javnom zdravlju ("Sl. glasnik RS", br. 15/2016). U okviru tih nadležnosti je i izrada plana javnog zdravlja, bez kog nije mogući izdvajati novac iz budžeta, a Zakon predviđa kaznene odredbe ukoliko se one ne izvršavaju. Cilj radionice je dogovor oko izrade planova za javno zdravlje gradova/opština tokom 2017. godine.

Skupovi će biti organizovani sa početkom u 10 časova:

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ani Ilić putem mejla ana.ilic@skgo.org ili telefonom na broj 011/3223-446.

Izvor: Vebsajt SKGO, 08.12.2016.
Naslov: Redakcija