Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

TENDER ZA IZBOR PRIVATNIH PARTNERA U JAVNOM PREVOZU U BEOGRADU: USLOVI ZA UčEšćE NA TENDERU ćE BITI DA SVI AUTOBUSI NA LINIJI BUDU U ISTOJ BOJI, IMAJU KLIMU, BROJAčE PUTNIKA, BEżIčNI INTERNET I VIDEO NADZOR


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je 8. jula 2015. godine sednici Komisije za javno-privatna partnerstva Vlade Srbije u Ministarstvu privrede, koja je odobrila projekat JPP Grada Beograda u obavljanju gradskog prevoza putnika na teritoriji grada.

Gradonačelnik je najavio raspisivanje tendera, u prvoj polovini avgusta, za izbor partnera u oblasti javnog prevoza, na period od 10 godina,  jer ove godine ističe Ugovor koji je potpisan sa privatnim auto-prevoznicima.

Privatni auto-prevoznici će voziti na oko 50, od ukupno 150 linija GSP-a.

  • Uslovi za učešće na tenderu će biti da svi autobusi na liniji budu u istoj boji, imaju klimu, brojače putnika, bežični internet i video nadzor. Samo oni koji te uslove ispunjavaju moći će da prevoze građane od 1. januara 2016. godine.

Dobijanjem pozitivnog mišljenja Komisije, stekli su se uslovi za raspisivanje tendera za izbor partnera u tom poslu, nakon usvajanja projekta u Skupštini grada Beograda, čija će sednica biti održana 16. jula 2015. godine.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 08.07.2015.