Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SKUPŠTINA NOVOG SADA 15. JULA O REBALANSU BUDŽETA


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da se sa predsednikom Skupštine Grada Novog Sada dogovorio da sednica novosadskog parlamenta na kojoj će se raspravljati o rebalansu gradskog budžeta bude održana 15. jula.

Vučević je rekao Tanjugu da je Gradsko veće usvojilo predlog rebalansa budžeta i da će taj predlog otići prema odbornicima Skupštine Grada koji će o njemu raspravljati na narednoj sednici Skupštine.

"Od kada ova administracija predvodi Novi Sad, odbornici Skupštine Grada ni jednom nisu materijale o predlogu budžeta ili o rebalansu dobili u skraćenom roku i to neće biti slučaj ni sada, iako je to praksa koja se često sprovodi u drugim parlamentima kao što je Skupština AP Vojvodine", rekao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada i član Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić, u više navrata su izjavljivali da se nadaju da će ove godine biti dva rebalansa gradskog budžeta - prvi koji će se pred odbornicima naći 15. jula i drugi koji bi trebalo da se uradi nakon što radno telo, koje je formiralo Gradsko veće sagleda stanje i predloži mere rešavanja krize u šest najugroženijih javnih gradskih preduzeća, a što bi trebalo da se desi u septembru.

Izvor: Tanjug