Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

TRI SPORAZUMA O SARADNJI SRBIJE I ITALIJE


U Rezidenciji Ambasade Italije u Beogradu danas su potpisana tri sporazuma o privrednoj i naučno-tehnološkoj saradnji Italije i Srbije.

Sporazum o trgovinskoj saradnji italijanskog udruženja industrijalaca - Finest i Privredne komore Srbije potpisali su u ime Finesta Mauro Del Savio, a u ime srpske komore predsednik Željko Sertić.

Sporazum o saradnji u oblasti saobraćaja potpisao je predstavnik Konzorcijuma "Koridori Italija-Srbija" Đuzepe Bortolusi (Bortolussi Giuseppe), direktor firme Srbijatransport a.d. Goran Aleksić i direktor firme Železnički integralni transport Beograd Svetozar Milanović.

Sporazum o naučno-tehnološkoj saradnji dve zemlje potpisali su predsednik Area Science Parka Adrijano De Majo (Adriano De Maio) i državni sekretar srpskog Ministarstva prosvete Aleksandar Belić.

Ceremoniji potpisivanja sporazuma prisustvovali su i ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco (Giuseppe Manzo), potpredsednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović i predsednica italijanske regije Frijuli Venecija Đulija Debora Serakjani.

Izvor: