Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POČELE KONSULTACIJE OKO FORMIRANJA UŽEG PREGOVARAČKOG TIMA ZA PREGOVORE SA EU


Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je postojanje političkog konsenzusa u pogledu evropskih integracija veoma važno i najavila skoro formiranje užeg pregovaračkog tima i da su konsultacije u vezi s tim počele, istakavši da će u njemu biti mesta i za predstavnike civilnog društva.

U najužem pregovaračkom timu, kako je dodala, biće državni sekretari ministarstava finansija i spoljnih poslova, šef Misije Srbije u Briselu, direktor Kancelarije za evropske integracije, predstavnik Vlade zadužen za evropske integracije, kao i predstavnici administracije.

Članovi pregovaračkog tima biće i predstavnici Nacionalnog konventa, koji se različitim pitanjima bave na akademski i stručan način, navela je ona i podsetila na to da je više od 400 članova konventa učestvovalo u procesu skrininga.

Ona je, kada je reč o predstojećim koracima u procesu evrointegracija, rekla da očekuje otvaranje prvo najtežih političkih poglavlja, odnosno poglavlja 23, 24 i 35.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 8.4.2015.