Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O IZMENAMA I DOPUNAMA UREDBE O MONITORINGU KVALITETA DERIVATA NAFTE I BIOGORIVA: Energetski subjekt koji otpočinje obavljanje energetske delatnosti trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava dužan je da u roku od sedam dana od početka obavljanja energetske delatnosti dostavi podatke u vezi sa energetskim objektima koji se koriste za obavljanje energetske delatnosti na Obrascu O-1 – Prijava trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava. Za nepoštovanje Uredbe propisane su novčane kazne od 50.000 do 500.000 dinara


Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o monitoringu kvaliteta derivata nafte i biogoriva ("Sl. glasnik RS", br. 5/2017) koja propisuje obavezu energetskih subjekata da dostave podatke Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Energetski subjekt koji otpočinje obavljanje energetske delatnosti trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava dužan je da u roku od sedam dana od početka obavljanja energetske delatnosti dostavi podatke u vezi sa energetskim objektima koji se koriste za obavljanje energetske delatnosti na Obrascu O-1 – Prijava trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava.

Energetski subjekt koji obavlja energetsku delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava dužan je da, u slučaju promena u vezi sa energetskim objektima koji se koriste za obavljanje energetske delatnosti, dostavi nove podatke u roku od 15 dana od dana nastupanja promene.

Za nepoštovanje Uredbe propisane su novčane kazne od 50.000 do 500.000 dinara.

Izvor: Vebsajt Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, 07.02.2017.
Naslov: Redakcija