Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU: ZAKONOM JE PRAVO żALBE NA LICITACIJU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIšTA PROPISANO čLANOVIMA 61, 64, I 64A I TO PO OSNOVU SVIH VRSTA ZAKUPA I SVIM ZAKUPCIMA, UKLJUčUJUćI I POLJOPRIVREDNIKE KOJI ZAKUPLJUJU PO OSNOVU PRAVA PREčEG ZAKUPA


Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine demantovalo je tvrdnje pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, Branislava Bogaroškog, da je Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu ("Sl. glasnik RS", br. 112/2015 - dalje: Zakon) ukinuto pravo žalbe na licitaciju za poljoprivredno zemljište.

Zakonom je pravo žalbe na licitaciju poljoprivrednog zemljišta propisano članovima 61, 64, i 64a i to po osnovu svih vrsta zakupa i svim zakupcima, precizira se u saopštenju.

Ovim Zakonom je za razliku od prethodnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu ("Sl. glasnik RS", br. 62/2006, 65/2008 - dr. zakon, 41/2009), pravo na žalbu dato po osnovu svih vrsta zakupa i svim zakupcima, te tako važeći Zakon daje pravo žalbe poljoprivrednicima koji zakupljuju po osnovu prava prečeg zakupa, navodi se u saopštenju.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ocenio je da je potrebno doneti novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, jer je važećim, kako je ocenjeno, ukinuta mogućnost žalbe za učesnike licitacije za državno zemljište.

Izvor: Vebsajt RTS, 07.02.2016.
Naslov, Obeležavanje: Redakcija