Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O RASPODELI MEĐUNARODNIH TRANSPORTNIH DOZVOLA


Sadržaj Uredbe neće postati deo Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju - njena izmena biće dozvoljena samo uz saglasnost komisije koju će činiti predstavnici prevoznika i Ministarstva

 

Uredba o raspodeli međunarodnih transportnih dozvola neće moći da se menja bez saglasnosti Komisije koju čine predstavnici međunarodnih prevoznika i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izjavila je poptredsednik vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović.

"Svaka i najmanja promena Uredbe zhatevaće odluku Komisije i bez odobrenja Komisije neće biti takvih promena", rekla je Mihajlović na sastanku sa predstavnicima međunarodnih prevoznika u Srbiji.

Ovom odlukom rešen je jedan od glavnih uzroka nezadovoljstva prevoznika koji su insistirali da Uredba postane deo Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju čije se izmene pripremaju, pre svega zbog sigurnosti da se ona neće lako menjati jer bi to onemogućilo planiranje poslovanja u ovoj struci.

Izvor: Vebsajt Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, 08.02.2015.