Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MUP: DISCIPLINSKI POSTUPCI ZBOG TEšKE POVREDE SLUžBENE DUžNOSTI


Sektor unutrašnje kontrole MUP Srbije predložio je tokom prošle godine da se protiv čak 424 policajca preduzmu odgovarajuće mere. Kako je saopštio MUP, disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti u drugoj polovini 2014. pokrenut je protiv 19 policijskih službenika, dok je u prvoj polovini godine pokrenuto samo sedam postupaka.

Istovremeno, tokom prošle godine u periodu od januara do juna 2014. godine podneto je 148 krivičnih prijava protiv 155 policajaca.

“U odnosu na prvu polovinu 2014. godine, u drugoj polovini je zabeleženo povećanje od 50 odsto. U prvoj polovini 2014 . ukupno je prijavljeno 77 osoba, od čega je 15 građana, dok je u drugoj polovini godine prijavljeno 106, od čega je 13 građana”, navodi MUP.

Takođe, dodaje se i da su u prvih šest meseci 2014. krivičnim prijavama koje je podneo Sektor unutrašnje kontrole obuhvaćena 82 krivična dela, dok je u drugoj polovini godine krivičnim prijavama obuhvaćeno 105 dela, što je za 28 odsto više.

Postupajući po zahtevima tužilaštava za prikupljanje potrebnih obaveštenja Sektor unutrašnje kontrole u prvoj polovini godine sačinio je 139 izveštaja, dok je u drugoj polovini godine podneto 40 više - 179.

Tokom prošle godine Služba unutrašnje kontrole obavila je preventivne kontrole u Prokuplju, Zrenjaninu, Vršcu, Odredu Žandarmerije u Nišu i Beogradu, Valjevu i Vranju. 

Izvor: http://www.danas.rs, D. D.