Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O LIČNOJ KARTI: Lične karte izdate na starom obrascu prestale su da važe 31.12.2016. godine. Narodna banka Srbije preporučila je Pošti i bankama da do marta 2017. godine isplaćuju penzije građanima kojima je lična karta istekla, a zbog gužvi na šalterima u policijskim stanicama nisu stigli da ih produže


Narodna banka Srbije (NBS) preporučila je Pošti i bankama da do marta 2017. godine isplaćuju penzije građanima kojima je lična karta istekla 31. decembra 2016. godine, a zbog gužvi na šalterima u policijskim stanicama nisu stigli da ih produže.

Oko 450.000 penzionera se opredelilo da prima čekove na kućnu adresu, a 1,275 miliona njih primaju na tekuće račune u bankama. Polovina od 1,7 miliona srpskih penzionera koji primaju penziju preko Pošte nije dobilo novu ličnu kartu. To znači da će najstariji građani moći da podižu primanja u svim bankama koje prihvate preporuku NBS-a.

Prema rečima ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rok za podnošenje zahteva za nova lična dokumenta se produžava već osam godina i nema potrebe da se takva praksa nastavi.

Izvor: Vebsajt 021, 06.01.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija