Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GRAD BEOGRAD: SEDNICA SKUPšTINE GRADA 8. SEPTEMBRA 2016. GODINE - NA DNEVNOM REDU PREDLOZI ODLUKA O OGLAšAVANJU, TE O IZMENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O JAVNOM LINIJSKOM PREVOZU PUTNIKA


Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za 8. septembar 2016. godine u 10 časova sednicu Skupštine grada koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6.

Na dnevnom redu naći će se Predlog odluke da se ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstad proglasi za počasnog građanina Beograda.

Raspravljaće se i o predlozima rešenja da Vračar dobije ulice Nikolaja Krasnova i Brane Crnčevića, Novi Beograd i Zemun Ulicu dr Žorža Matea, Novi Beograd Ulicu Tadije Sondermajera, Čukarica Momčila Čedića i Zemun "Bogojavljenski plato", prostor između restorana "Venecija" i Starog šlepa.

Pored ostalog, gradski parlament će raspravljati o:

  • Predlogu odluke o osnivanju privrednog društva za čuvanje i negu dece u porodici "Bebi servis Beograd" d.o.o,
  • Predlogu zaključka o prenosu akcija u vlasništvu Grada Beograda u PKB-u na Republiku Srbiju,
  • Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni Statuta Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda,
  • predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju člana Skupštine Privrednog društva "Arena Beograd", d.o.o.

Odbornici će razmatrati Predlog izmene i dopune prostornog plana gradske opštine Obrenovac i predloge planova detaljne regulacije pojedinih područja u opštinama Savski venac, Čukarica, Rakovica, Palilula, Voždovac i Zemun.

Raspravljaće se i o predlozima odluka o izmeni Odluke o izradi plana detaljne regulacije šireg područja Bloka 9B (Retenzija), dela privredne zone P1 u Surčinu, privredne zone u Ovči uz Pančevački put, za zonu višeporodičnog stanovanja uz novu Kumodrašku ulicu, kao i o Predlogu odluke o izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije naselja Dobanovci.

Na sednici će se raspravljati i o Predlogu odluke o oglašavanju, o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika, Informaciji o realizaciji kredita Evropske banke za obnovu i razvoj za nabavku autobusa za potrebe GSP "Beograd" i daljim aktivnostima vezanim za realizaciju predmetnog ugovora, kao i o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za grad Beograd.

Odbornici će razmatrati i Informaciju o poslovanju JP "Sava centar", predloge odluka o promeni osnivačkih akata Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju i Sportsko-rekreativnog centra "Pionirski grad", predloge rešenja o davanju saglasnosti na izmene statuta JKP "Veterina Beograd", JP "Ada Ciganlija" i JP "Beogradska tvrđava", kao i Predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora "Veterine Beograd" i "Beogradskog vodovoda i kanalizacije".

Na dnevnom redu ove, 33. po redu sednice naći će se Izveštaj Administrativno-mandatne komisije sa Predlogom odluke o potvrđivanju mandata odbornika, utvrđivanje prestanka funkcije sekretara Skupštine Grada Beograda i Predlog rešenja o postavljanju novog sekretara.

Po skraćenom postupku raspravljaće se o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora i članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, kao i članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola.

Kao informativni materijal odbornici će dobiti Izveštaj o ostvarenim prihodima i primanjima i izvršenim rashodima i izdacima budžeta Grada Beograda u periodu od 1. januara do 30. juna 2016. godine.

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 07.09.2016.
Naslov: Redakcija