Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA APV: UTVRđEN NACRT POKRAJINSKE SKUPšTINSKE ODLUKE O IZGLEDU I KORIšćENJU SIMBOLA I TRADICIONALNIH SIMBOLA AP VOJVODINE


Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine utvrdila je, na sednici održanoj 6. jula 2016. godine, Nacrt pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, čije donošenje proističe iz Statuta Autonomne pokrajine Vojvodine ("Sl. list AP Vojvodine", br. 20/2014). Rok za donošenje Odluke bio je 30. avgust 2014. godine, međutim prethodni skupštinski saziv nije doneo ovaj akt.

Predlog dokumenta koji je i pre dve godine bio pred pokrajinskim poslanicima, upućen je Odboru za pitanja ustavno-pravnog položaja AP Vojvodine, na inicijativu predsednika Pokrajinske vlade, radi utvrđivanja predloga akta i upućivanja Skupštini na razmatranje i donošenje.

Do rebalansa pokrajinskog budžeta, novac od nerealizovanih zaključaka iz tekuće budžetske biće prioritetno usmeren za finansiranje hitnih potreba u zdravstvu. Kako je na sednici Pokrajinske vlade navedeno, stanje u zdravstvu u AP Vojvodini je veoma loše, jer u većini regionalnih bolnica, kao i klinika u sklopu Kliničkog centra Vojvodine - ne rade osnovni dijagnostički aparati. Zbog toga će novac biti usmeravan u nabavku i popravku najneophodnije medicinske opreme poput CT aparata, magnetne rezonance, angio sala i drugo.

Pokrajinska vlada razrešila je dužnosti direktore Instituta za plućne bolesti prof. dr Branislava Perina i Instituta za onkologiju prof. Miloša Lučića. Za vršioca dužnosti direktora Instituta za plućne bolesti iz reda zaposlenih je imenovan prof. dr sci. med Ilija Andrijević, dok je za vršioca dužnosti Instituta za onkologiju imenovan prof. dr Zoran Radovanović, doktor medicine, specijalista opšte hirurgije, takođe iz reda zaposlenih.

Izvor: Vebsajt Vlade Vojvodine, 06.07.2016.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija