Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USVOJEN PREDLOG NACRTA ZAKONA O APOTEKARSKOJ DELATNOSTI: SKUPšTINа FARMACEUTSKE KOMORE UPUTILA PREDLOG NACRTA ZAKONA MINISTARSTVU ZDRAVLJA NA DALJE POSTUPANJE


Skupštinа Farmaceutske komore na sednici održanoj 01. juna 2016. godine usvojila je predlog Nacrta zakona o apotekarskoj delatnosti koji će biti prosleđen Ministarstvu zdravlja na dalju nadležnost.

Predlog Nacrta zakona o apotekarskoj delatnosti, kao polazna osnova za javnu raspravu usvojen je na vanrednoj sednici održanoj 15.decembra 2015. godine. Javna rasprava je trajala 60 dana u okviru koje su predložene izmene, dopune i komentari od strane 45 pojedinaca, samostalnih privatnih apoteka, zdravstvenih ustanova u državnoj i privatnoj svojini, profesionalnih udruženja, udruženja veledrogerija i sindikata.

Nakon završene javne rasprave Radna grupa za izradu Zakona o apotekarskoj delatnosti intezivno je radila na svim predlozima koji su pristigli i pripremila predlog Nacrta zakona o apotekarskoj delatnosti koji je prosleđen Skupštini Komore na dalju nadležnost.

Predlog Nacrta zakona koji je usvojila Skupština i koji će biti prosleđen Ministarstvu zdravlja uređuje organizovanje i obavljanje apotekarske delatnosti, i to: poslove, uslove za osnivanje svih obilka apotekarske delatnosti i njihovu organizaciju, demografske i geografske kriterijume, prostor, zaposlene, radno vreme, opremu i dokumentacije, nadzor, kaznene odredbe i prelazne i završne odredbe.

Predlog Nacrta zakona odražava mišljenja i stavove članova Farmaceutske komore Srbije po svim važnim pitanjima vezano za apotekarsku delatnost u Srbiji, neophodnih za njeno očuvanje, razvoj i prosperitet.

Izvor: Vebsajt Farmaceutska Komora Srbije, 06.06.2016.
Naslov: Redakcija