Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O VAZDUšNOM SAOBRAćAJU: DIREKTORAT CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA ODOBRIO NOVE DOZVOLE ZA čARTER LETOVE SA SRBIJOM, TURISTIčE AGENCIJE MOćI ćE DA REALIZUJU ARANžMANE


Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije odobrio je letove za još dva turska avioprevoznika, Korendon erlajnz i Bora džet, za obavljanje čarter saobraćaja sa Srbijom u ovogodišnjoj letnjoj sezoni.

Ističe se da su Korendon erlajnz i Bora džet prve dve aviokompanije koje su dobila odobrenje Direktorata, u skladu sa novim izmenama Zakona o vazdušnom saobraćaju ("Sl. glasnik RS", br. 73/2010, 57/2011, 93/2012 i 45/2015).

Precizira se da je Korendon erlajns 5. juna 2015. godine dobio dovolu za čarter liniju Antalija-Beograd, a Bora džet za saobraćaj na liniji Istanbul-Beograd.

Kako se navodi, Direktorat je već ranije odobrio turskoj aviokompaniiji Turkiš erlajnsu čarter letove na liniji Antalija-Beograd za celu sezonu leto 2015.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije do sada je izdao odobrenja za ukupno šest stranih aviokompanija za obavljenje čarter vazdušnog saobraćaja u Srbiji, u sezoni leto 2015. godine.

Pored tri turske aviokompanije, dozovle za čarter saobraćaj dobili su i grčki Egean erlajnz u tuniske kompanije Tunis er i Nouvel er.

Zbog problema aviokompanija sa dozvolama za čarter letove za Tursku i Egipat pojedine turističke agencije u Srbiji morale su da otkažu aranžmane turistima.

Izvor: Vebsajt Beta, 06.06.2015.