Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UDRUŽENJE SUDIJSKIH I TUŽILAČKIH POMOĆNIKA SRBIJE: 17. APRILA 2016. GODINE SEDNICA UDRUżENJA - RAZMATRANJE UčEšćA PREDSTAVNIKA USTP U RADNIM GRUPAMA ZA IZRADU PRAVILNIKA VSS I DVT ZA PRVI IZBOR SUDIJSKIH I TUżILAčKIH POMOćNIKA NA PRAVOSUDNU FUNKCIJU


Udruženje sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije održaće vanrednu skupštinu Udruženja 17. aprila 2016. godine, sa početkom u 13,30 časova, u Beogradu, u velikoj sali Privredne komore Srbije, Terazije br. 23, drugi sprat.

Na dnevnom redu naći će se:

  • Učešće predstavnika USTP u radnim grupama formiranim radi izrade pravilnika VSS i DVT za prvi izbor sudijskih i tužilačkih pomoćnika na pravosudnu funkciju
  • Izbor članova UO
  • Razno

U saopštenju Udruženja navodi se da pitanje prvog izbora na pravosudnu funkciju nije konačno rešeno odlukom Ustavnog suda Srbije.

"Nikada se nismo ni zavaravali da će biti tako jednostavno i da će se oni koji su sa negodovanjem prihvatili tu odluku lako pomiriti sa nespornom dominacijom u izboru na pravosudnu funkciju sudijskih i tužilačkih pomoćnika koja traje od navedene odluke. Dopune Zakona o sudijama i Zakona o javnom tužilaštvu predstavljaju osnov za redefinisanje odnosa snaga i priliku da druge kategorije kandidata dobiju značajniju ulogu u pravosudnom sistemu. USTP je zaslužila svoje mesto u radnim grupama VSS i DVT, koje imaju zadatak da izrade pravilnike koji će ubuduće rešavati način prvog izbora sudijskih i tužilačkih pomoćnika, ali je preko potrebno da prethodno postignemo konsenzus o primarnim interesima pomoćnika i budućnosti struke", precizira se u saopštenju.

Izvor: Facebook Udruženje sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije, 06.04.2016.