Zastava Bosne i Hercegovine

OTVARANJE PREGOVARAČKOG POGLAVLJA 27 U TOKU 2016. GODINE


Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da očekuje da će Poglavlje 27, koje se odnosi na oblast zaštite životne sredine, biti otvoreno 2016. godine i da će Srbija u toku pregovaračkog procesa dobiti dodatan period za primenu zakona koji su usklađeni sa evropskim zakonodavstvom.

Ona je navela da očekuje da će Poglavlje 27 biti otvoreno bez merila.

Ministarka je navela da su u sličnoj poziciji bile i mnoge druge zemlje koje su tokom tog procesa uspevale da dobiju produžene periode.

"Nadamo se da ćemo ih i mi dobiti i da ćemo u predviđenom periodu uspeti da ispunimo sve ono što se od nas očekuje kada se radi o pitanjima zaštite životne sredine", rekla je ministarka.

Ona je naglasila da će za oblast zaštite životne sredine u pretpristupnom periodu biti potrebno dosta sredstava, i da su najskuplji problem otpadne vode, odnosno zaštite voda i prečišćavanja otpadnih voda.

"To su pitanja koja zahtevaju velike infrastrukturne projekte i puno ulaganja, i mi očekujemo da ćemo upravo za ova pitanja dobiti i najduži period za usklađivanje sa propisima EU", rekla je Bošković.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 07.04.2016.
Naslov: Redakcija