Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE SOCIJALNO-EKONOMSKOG SAVETA REPUBLIKE SRBIJE ODRŽANE 7.4.2014. GODINE: IZABRAN NOVI PREDSEDAVAJUćI SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU


Socijalno-ekonomski savet Republike Srbije izabrao je predsednika Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) "Nezavisnost" Branislava Čanka za predsedavajućeg Savetu u mandatnom periodu od 7. aprila 2014. do 7. aprila 2015. godine.

Članovi Saveta su na redovnoj, 53. sednici tog tela, iskazali zahvalnost dosadašnjem predsedavajućem i predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću.

Na sednici su usvojena i dokumenta koja su tehničke prirode i uređuju unutrašnje funkcionisanje saveta i stalnih radnih tela.

Imenovani su i članovi Upravnog odbora projekta "Unapređenje socijalnog dijaloga" koji se finansira iz IPA sredstava Evropske unije. Ovaj projekat traje dve godine, a potpisnici ugovora o tviningu su Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike i Slovačka agencija za regionalni razvoj.

Opšti cilj projekta jeste jačanje socijalnog dijaloga na svim nivoima u Republici Srbiji kako bi se stvorile mogućnosti za to da socijalni dijalog postane efikasni element programiranja, formulisanja i sprovođenja socijalnih i ekonomskih reformi, navodi se u saopštenju Socijalno-ekonomskog saveta.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 7.4.2014.