Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OBNOVA REGISTRACIJE POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA: 2017. i 2018. godine poljoprivredni proizvođači kod kojih nije bilo promene podataka koji su upisani u Registar oslobođeni su obaveze obnove registracije svojih gazdinstava


Svi poljoprivredni proizvođači 2017. i 2018. godine oslobođeni su obavezne obnove registracije svojih gazdinstava, ako nije bilo promene podataka koji su upisani u Registar.

Na taj način Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine olakšava poljoprivrednim proizvođačima dobijanje subvencija smanjenjem nepotrebne birokratije.

Direktor Uprave za agrarna plaćanja, Žarko Radat, kaže da je ovakvom odlukom Ministarstvo poljoprivrede olakšalo poljoprivrednim proizvođačima svakodnevno delovanje.

"Sada možete da zamislite koliko je hiljada sati, hiljada kilometara pomnoženo sa 350-400.000 ljudi koji moraju da odu u Upravu za trezor, da popune neke papire samo da bi obnovili registraciju, a da suštinski nemaju nikakve promene", ukazuje Radat.

Prema njegovim rečima, samo oni poljoprivredni proizvođači koji imaju suštinske promene, u poslovanju ili druge statusne promene, biće u obavezi da ih prijave 30 dana od datuma nastanka te promene.

Izvor: Vebsajt RTS, 07.02.2017.
Naslov: Redakcija