Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MEĐUNARODNI FORUM "GRAĐEVINSKE DOZVOLE ZA KONKURENTNIJI REGION" 7. OKTOBRA 2015. GODINE


Međunarodni forum o reformi sistema izdavanja građevinskih dozvola "Građevinske dozvole za konkurentniji region" održaće se u Beogradu 7. oktobra 2015. godine, u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2, istočni ulaz.

Međunarodni forum "Građevinske dozvole za konkurentniji region" organizuju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, NALED, GIZ Otvoreni regionalni fond za modernizaciju opštinskih usluga koji finansiraju Vlade Nemačke i Švajcarske i USAID Projekat za bolje uslove poslovanja.

Forum će okupiti resorne ministre, visoke državne zvaničnike i stručnjake iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, kao i predstavnike međunarodnih organizacija i institucija.

Uvodnim izlaganjima, učesnicima konferencije obratiće se ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Vladimir Marinković, ambasador SAD Majkl Kirbi, ambasador Švajcarske Žan-Danijel Ruh, direktor GIZ-a za Srbiju, Sigmund Miler i predsednik UO NALED-a, Vladan Atanasijević.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, učestvovaće na prvom panelu, "Uvođenje elektronskih sistema za izdavanje građevinskih dozvola", koji počinje u 10,35 časova, zajedno sa predstavnicima resornih ministarstava iz regiona: ministrom za životnu sredinu i prostorno planiranje Makedonije, Nurhanom Izairijem, državnim sekretarom u Ministarstvu transporta i veza Makedonije, Božidarom Petrovskim, ministarkom graditeljstva i prostornog uređenja Hrvatske, Anom Mrak-Taritaš i generalnim sekretarom Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, Zoranom Tomićem.

Na konferenciji će biti razmenjena iskustva o reformi propisa u oblasti građevinarstva, sa naglaskom na uvođenju elektronskog sistema za izdavanje građevinskih dozvola, u cilju veće konkurentnosti zemalja jugoistočne Evrope za privlačenje investicija.

Ovom prilikom, biće premijerno predstavljena demo verzija softvera za elektronsko izdavanje građevinskih dozvola u Srbiji, koji će se primenjivati od 1. januara 2016. godine.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 06.10.2015.
Obeležavanje: Redakcija