Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA PROIZVODNJE MEDIJSKIH SADRżAJA IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA U 2015. GODINI: ROK ZA PRIJAVU 20. SEPTEMBAR 2015. GODINE. PRAVO UčEšćA IMAJU SAMO IZDAVAčI čIJI JE MEDIJ UPISAN U REGISTAR MEDIJA


Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2015. godini, saopštilo je to Ministarstvo.

Kako se navodi, za sufinansiranje medijskih sadržaja, odlukom ministra, opredeljeno je 45 miliona dinara.

Namena konkursa je sufinansiranje medijskih sadržaja, koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana, zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije, unapređivanju pravne i socijalne države, slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i mladih.

Sredstva su namenjena i medijskim sadržajima koji doprinose razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva, obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema, razvoju nauke, sporta i fizičke kulture, zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi i unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma, navodi se u saopštenju.

Konkurs će biti otvoren do 20. septembra 2015. godine, a pravo učešća na konkursu imaju samo izdavači čiji je medij upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre.

Pravo učešća nemaju izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda, kao ni pravna lica koja su dobila sredstva na prethodnom konkursu koji je raspisalo Ministarstvo u 2015. godini.

Izvor: Vebsajt Blic, 05.09.2015.