Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNOBELEžNIčKI PRIPRAVNICI POLOžILI ZAKLETVU U ZGRADI NARODNE SKUPšTINE RS


Javnobeležnički pripravnici, njih 66, položili su 6. jula 2015. godine svečanu zakletvu pred predsednikom Javonbeležničke Komore Srbije, Miodragom Đukanovićem, u prisustvu pomoćnika ministra pravde, Nele Kuburović.

Prilikom svečanog polaganja zakletve u zgradi Narodne skupštine, Đukanović je rekao da je zadovoljan što postoji veliko interesovanje mladih koji će znanjem i trudom ojačati javnobeležničku profesiju.

Kako je saopšteno iz Javnobeležničke komore, Đukanović je rekao da je za našu zemlju značajno otvaranje novih radnih mesta i dodao da je javnobeležništvo veoma odgovorna profesija koja je svuda u svetu izuzetno cenjena i uvažavana.

"To je delatnost čiji su osnovni ciljevi povećanje sigurnosti pravnog prometa i zaštita interesa građana. Zato je baviti se javnim beležništvom istovremeno veoma častan i vrlo težak zadatak", poručio je Đukanović.

Čestitajući mlađim kolegama, Đukanović im je poručio da se samo iskrenom posvešćenošću, predanim radom i velikom odgovornošću može uspostaviti moderna pravna država.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 06.07.2015.