Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA ZAKONA O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU: €� PREDLOżENO PRODUżENJE ROKA ZA FIZIčKA, PRAVNA LICA I PREDUZETNIKE DA SVOJE POSLOVANJE USKLADE SA ZAKONOM DO 1. JANUARA 2016. GODINE €�


Narodna Skupština Republike Srbije na Šestoj sednici Prvog redovnog zasedanja u 2015. godini raspravlja o izmenama Zakona o privatnom obezbeđenju ("Sl. glasnik RS", br. 104/2013), koje predviđaju produženje roka za fizička i pravna lica i preduzetnike da svoje poslovanje usklade sa zakonom.

Predloženim rešenjima precizirano je da taj rok, koji ističe 5. juna 2015. godine, produži na 1. januar 2016. godine, čime će se izbeći negativne posledice po rad i omogućiti nesmetano funkcionisanje organa nadležnih za nadzor nad primenom zakona.

U obrazloženju zakona navedeno je da je MUP do sada doneo 17 rešenja o davanju ovlašćenja pravnim licima i preduzetnicima za sprovođenje stručne obuke, a da je dobilo 27 zahteva.

Predviđeno je da se iz objekata koji se štite po Zakonu o privatnom obezbeđenju izuzmu objekti čiju zaštitu obavljaju državni organi, odnosno čija je zaštita uređena propisima iz oblasti odbrane.

Takođe, zakonskim izmenama, čije je donošenje predloženo po hitnom postupku, propisuje se da se za izdavanje legitimacije službenika obezbeđenja naplaćuje taksa koju će propisati ministar.

Izvor: Vebsajt Blic, 6.5.2015.