Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNI POZIV ZA BANKE I LIZING KOMPANIJE, KOJE ĆE BITI PARTNERI U REALIZACIJI PROGRAMA PODRŠKE MALIM PREDUZEĆIMA ZA NABAVKU OPREME U 2016. GODINI: ROK ZA PODNOšENJE PRIJAVA JE 19. APRIL 2016. GODINE


Ministarstvo privrede raspisalo je, 5. aprila 2016. godine, javni poziv za banke i lizing kompanije koje će biti partneri Ministarstva u realizaciji Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini.

Rok za podnošenje prijava je 19. april 2016. godine, nakon čega će Ministarstvo privrede razmotriti prijave i dokumentaciju i odabrati četiri poslovne banke i dve lizing kompanije koje će zajedno sa Ministarstvom realizovati Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

Nakon izbora poslovnih banaka i lizing kompanija za učešće u Programu, biće objavljen javni poziv privrednim subjektima za dodelu bespovratnih sredstava.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini koji je namenjen preduzetnicima, malim i mikro preduzećima i zadrugama, predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države. Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto vrednosti opreme, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka ili finansijskog lizinga, lizing kompanija partnera na Programu, a pet odsto je učešće samog privrednog subjekta.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku novih ili polovnih (ne starijih od pet godina) proizvodnih mašina i opreme, kao i novih delova, specijalizovanih alata za mašine i opremu, a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2.500.000 dinara.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme se realizuje u okviru Godine preduzetništva.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo privrede, 05.04.2016.
Naslov: Redakcija