Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O IZGLEDU I UPOTREBI GRBA, ZASTAVE I HIMNE REPUBLIKE SRBIJE: Državna zastava stalno se vije na glavnom ulazu u zgrade državnih organa, izuzev Narodne skupštine, i u njihovim službenim prostorijama. Državna zastava vije se na glavnom ulazu u zgradu Narodne skupštine u vreme zasedanja i na državni praznik RS


Državne zastave Srbije nema na glavnom ulazu u zgradu Narodne skupštine Republike Srbije, a upravo ova praznina privukla je mnoge poglede radoznalih građana.

Prema važećem Zakonu o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 36/2009), državna zastava se stalno ističe na glavnom ulazu u zgrade državnih organa, i u njihovim prostorijama. Sa jednim izuzetkom...

- U skladu sa Zakonom zastava Republike Srbije ističe se na glavnom ulazu u zgradu Narodne skupštine RS samo u vreme zasedanja i na dan državnog praznika - kažu iz Narodne skupštine Republike Srbije.

ZAKON O IZGLEDU I UPOTREBI GRBA, ZASTAVE I HIMNE REPUBLIKE SRBIJE ("Sl. glasnik RS", br. 36/2009)

Upotreba Državne zastave

Član 20

Državna zastava stalno se vije na glavnom ulazu u zgrade državnih organa, izuzev Narodne skupštine, i u njihovim službenim prostorijama.

Državna zastava vije se:

1) na glavnom ulazu u zgradu Narodne skupštine u vreme zasedanja i na državni praznik Republike Srbije;

2) na glavnom ulazu u zgrade organa pokrajinske autonomije i lokalne samouprave i javnih službi na državni praznik Republike Srbije.

Ako se u jednoj zgradi nalaze službene prostorije više državnih organa, vije se jedna zastava.

Izvor: Vebsajt Blic, M. Rašić, 03.02.2017.
Naslov: Redakcija