Zastava Bosne i Hercegovine

PRIPREMLЈEN NACRT OKVIRA KOMPETENCIJA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA U REPUBLICI SRBIJI: Planirano je da sistem kompetencija bude uveden u državno službenički sistem, predstojećim izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima


Povodom dalјeg unapređenja upravlјanja lјudskim resursima u državnoj upravi kao jedne od klјučnih oblasti reforme javne uprave u procesu pridruživanja EU, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Služba za upravlјanje kadrovima su u okviru projekta "Podrška reformi javne uprave" nemačke bilateralne saradnje koji sprovodi GIZ pripremili Nacrt Okvira kompetencija državnih službenika u Republici Srbiji.

Nacrt Okvira kompetencija državnih službenika u Republici Srbiji, predstavlјa detalјan dokument o potrebnim kompetencijama državnih službenika, klјučnim vrednostima rada državne uprave u Republici Srbiji, kako bi se ostvario pun potencijal principa zasluga (meritornosti) i profesionalizacije. U cilјu uspostavlјanja integrisanog sistema upravlјanja lјudskim resursima u državnoj upravi zasnovanog na kompetencijama, planirano je da sistem kompetencija bude uveden u državno službenički sistem, predstojećim izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima ("Sl. glasnik RS", br. 79/2005, 81/2005 - ispr., 83/2005 - ispr., 64/2007, 67/2007 - ispr., 116/2008, 104/2009, 99/2014 i 94/2017).

S tim u vezi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Služba za upravlјanje kadrovima su u saradnji sa GIZ-om u okviru Podrške reformi javne uprave, Fondom za dobru upravu Vlade Velike Britanije, Centrom za evropske politike (CEP) i Pricewaterhouse Coopers (PwC) u okviru Promocije reforme javne uprave u Republici Srbije je 20. novembra 2017. godine, u prostorijama Kluba poslanika organizovali skup u cilјu predstavlјanja Nacrta Okvira kompetencija državnih službenika na kome su prisustvovali veliki broj predstavnika organa državne uprave, kao i drugih državnih organa.

Sa tekstom Nacrta Okvira kompetencija državnih službenika u Republici Srbiji možete se upoznati, dati komentare i sugestije, uvidom u navedeni dokument na ljudski.resursi@mduls.gov.rs

Izvor: Vebsajt Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, 04.12.2017.
Naslov: Redakcija