Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE ODRŽANE 5.11.2014. GODINE: POKRAJINSKA VLADA DALA SAGLASNOST NA FINANSIJSKE PLANOVE POKRAJINSKIH ORGANA UPRAVE I SLUżBI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE


Pokrajinska vlada je na sednici, kojoj je predsedavao dr Bojan Pajtić, donela zaključak koji će biti upućen Vladi Republike Srbije, a koji sadrži predlog za održavanje zajedničke sednice povodom razmatranja aktuelnih pitanja koja opterećuju rad Pokrajinske vlade.

Na dnevnom redu zajedničke sednice našlo bi se, između ostalog, pitanje finansiranja Pokrajine i, osim samog zakona o finansiranju, bilo bi reči o fiskalnoj strategiji, izmenama zakona o prenosu nadležnosti, pitanju modela programskog budžeta, Razvojnom fondu Vojvodine, kojem su osnivači i AP Vojvodina i Republika Srbija, o Agenciji za osiguranje depozita, izgradnji tunela kroz Frušku goru, izgradnji Žeželjevog mosta i drugim gorućim pitanjima u različitim oblastima, za čije rešavanje je neophodan zajednički rad i saradnja.

Pokrajinska vlada je dala saglasnost na finansijske planove pokrajinskih organa uprave i službi Autonomne pokrajine Vojvodine, koji su urađeni u skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o rebalansu budžeta za 2014. godinu.

Pokrajinska vlada je imenovala Petra Balaževića, pravnika iz Subotice, za direktora Gerontološkog centra u Subotici, na četiri godine. Na današnjoj sednici, za direktora Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" u Zrenjaninu, imenovan je Milan Bjelogrlić, diplomirani ekonomista, koji će ovu dužnost obavljati u periodu od četiri godine.

Izvor: Vebsajt Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, 5.11.2014.