Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAŠTITNIK GRAĐANA GRADA BEOGRADA: GRADSKI OMBUDSMAN TRAżI OBJAšNJENJE OD INFOSTANA


Zaštitnik građana grada Beograda, Katarina Žeželj, kaže da će od JKP "Infostan" zatražiti svu dokumentaciju i objašnjenje na osnovu čega je na uplatnicima tog preduzeća došlo do fakturisanja nedugovne stavke za osiguranjestana.

Žeželj je rekla da će sačiniti prepuruku sa svim merama koja su takođe u nadležnosti Zaštitnika građana da bi se "ova potpuno neobjašnjiva situacija sanirala".

"Povodom uplatnice Infostana, koja je već dostavljena jednom broju građana Beograda i koja je potpuno neobjašnjivo kao jednu od usluga obuhvatila nekakvo osiguranje stana, biće sprovedene sve mere i ovlašćenja Zaštitnika građana koja predviđa gradska odluka", rekla je Žeželj.

Na uplatnicima za Infostan koje su dostavljene građanima je i stavka od 200 dinara za osiguranje domaćinstava, koja je neobavezujuća za korisnike usluga tog preduzeća.

Podsećamo da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, ocenio skandaloznim dostavljanje građanima Beograda od strane JKP Infostan računa, u koji je uključena i stavka za osiguranje.

Izvor: Vebsajt N1, 04.10.2015.
Naslov, Obeležavanje: Redakcija