Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O INFORMACIONOJ BEZBEDNOSTI: 10. JULA 2015. GODINE U BEOGRADU


Na osnovu Zaključka Odbora za privredu i finansije Vlade Republike Srbije, od 2. jula 2015. godine, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u periodu od 3. jula do 23. jula 2015. godine sprovodi javnu raspravu o Nacrtu zakona o informacionoj bezbednosti.

Predstavnici državnih organa, privrednih subjekata, akademske zajednice, strukovnih udruženja, eminentni stručnjaci u ovoj oblasti, kao i druge zainteresovane strane tokom trajanja javne rasprave svoje primedbe, predloge i sugestije mogu dostavljati Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija putem elektronske pošte na e-mail: milan.vojvodic@mtt.gov.rs. ili poštom na adresu Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Nemanjina 22-26, Beograd, sa naznakom "Javna rasprava – Nacrt zakona o informacionoj bezbednostiˮ.

U okviru javne rasprave u petak, 10. jula 2015. godine održaće se okrugli sto u Beogradu, u Privrednoj komori Srbije, Resavska 15, sala 2, sa početkom u 12 časova. Skup će otvoriti predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koji će predstaviti tekst Nacrta zakona o informacionoj bezbednosti, nakon čega će sva zainteresovana lica moći da iznesu svoje mišljenje o tekstu Nacrta zakona.

Tekst Nacrta zakona o informacionoj bezbednosti pripremila je Posebna radna grupa, koja je obrazovana 31. marta 2015. godine od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, u kojoj su učestvovali predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva odbrane, Bezbednosno-informativne agencije, Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka, Generalnog sekretarijata Vlade, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, Informaciono-komunikacione ustanove "Akademska mreža Republike Srbije – AMRESˮ, Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj i Privredne komore Srbije.

Obrazac za komentare možete preuzeti ovde.

Izvor: Vebsajt Ministartvo trgovine, turizma i telekomunikacija, 03.07.2015.