Zastava Bosne i Hercegovine

GRAD BEOGRAD: SEDNICA SKUPšTINE GRADA 08. JUNA 2016. GODINE - NA DNEVNOM REDU PREDLOZI REšENJA O DODELI NAZIVA POJEDINIM ULICAMA, PREDLOG DOPUNA PROGRAMA OBNOVE OBJEKATA JAVNE NAMENE NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA, KAO I PREDLOG ODLUKE O DOPUNAMA ODLUKE O MREżI OSNOVNIH šKOLA U BEOGRADU


Predsednik Skupštine grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je za sredu, 8. jun 2016. godine, 30. sednicu Skupštine grada koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6.

Pred odbornicima su predlozi rešenja o dodeli naziva Bulevar Maršala Tolbuhina i Generala Ždanova ulicama na teritoriji opštine Novi Beograd, Trg prijateljstva Srbije i Kine, i Ulica Konfučijeva, takođe na ovoj opštini, Bulevar patrijarha Germana ulici na teritoriji opštine Voždovac i Ulica Endija Vorhola na opštini Čukarica.

Na dnevnom redu su predlozi odluka o podizanju spomenika Konfučiju i Džambilu Džambajevu, nekoliko predloga planova detaljne regulacije, Predlog dopuna programa obnove objekata javne namene na teritoriji grada Beograda, kao i Predlog odluke o dopunama odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu.

Odbornici će odlučivati i o promeni osnivačkih akata javnih preduzeća kojima je osnivač Grad Beograd, Predlogu programa sprovođenja mera tehničke zaštite objekata i prostornih kulturno-istorijskih celina na teritoriji grada, utvrđenih za kulturna dobra, kao i o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Beograda za 2015. godinu.

Odbornici će po skraćenom postupku razmatrati rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora, članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad. Razmatraće i predloge o razrešenju i imenovanju školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola, kao i Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju člana Gradske izborne komisije.

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 02.06.2016.
Naslov: Redakcija