Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SKUPŠTINA RS: NEOPHODNE IZMENE ZAKONA O AGENCIJI ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE, POSEBNO U DELU KOJI SE TIčE SUKOBA INTERESA DRžAVNIH FUNKCIONERA


Skupština RS je usvojila  zaključke i preporuke skupštinskih odbora na izveštaje nezavisnih državnih organa

Glasanju o izveštajima o radu pet organa prethodila je objedinjena dvodnevna rasprava.

Skupština je usvojila izveštaje o radu poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za 2013. godinu, poverenice za rodnu ravnopravnost, kao i izveštaj zaštitnika građana za prošlu godinu.

Usvojeni su i zaključci o radu Agencije za borbu protiv korupcije za 2013. godinu, sa Izveštajem o sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, koji je podnela Agencija za borbu protiv korupcije, kao i o izveštaju o radu Državne revizorske institucije za 2013.

Skupština Srbije nastavila je razmatranje redovnih godišnjih izveštaja regulatornih tela, a poverenici za informacije od javnog značaja i za rodnu ravnopravnost istakli su da je rad skupštine bio konstruktivan.

Poverenik je ukazao da je važno da se stvari odvijaju u skladu sa Ustavom i zakonom, da neko može da ima pravo da govori po zakonu i Ustavu, a ne ako mu neko dozvoli.

Na dnevnom redu sednice je i izveštaj o radu Agencije za borbu protiv korupcije za 2013. godinu, sa Izveštajem o sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, koji je podnela Agencija za borbu protiv korupcije, kao i izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2013. godinu.

Poslanici Skupštine Srbije ocenili su da ima pozitivnih pomaka u borbi protiv korupcije, ali i da su neophodne izmene Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije, posebno u delu koji se tiče sukoba interesa državnih funkcionera.

Izvor: