Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POČEO SA RADOM PORTAL POSVEĆEN ADVOKATURI


Grupa advokata otvorila je internet portal Bolja advokatura, na kojem pravnici mogu da daju svoja stručna mišljenja o pravnim pitanjima i dešavanjima u srpskom pravosuđu. Portal se nalazi na adresi http://boljaadvokatura.com 

Kako navodi beogradski advokat Vladimir M. Gajić, kao što Srbija još od 1945. godine nije nikada ustanovila ono što se podrazumeva pod pravnom državom i vladavinom prava, "kao što ovde nikada nije zaista uspostavljena sudska vlast kao jedna poluga na kojima počiva demokratsko društvo u sistemu podele vlasti", tako, nažalost, ni advokatura nije uspostavljena na temeljima na koje se pozivala u svojim pravnim dokumentima.

"Nezavisne i slobodne advokature kao profesije od koje suštinski zavisi postojanje pravde u najširem smislu tog pojma u Srbiji nikada nije ni bilo. Naša ideja je da pokušamo da učinimo taj napor, da probudimo svest kod svih advokata, i da pokušamo da advokaturu u Srbiji učinimo boljom", ističe Gajić. On dodaje da je Srbiji potrebna advokatura koja ima građansku hrabrost i profesionalnu odvažnost.

- Nama je potrebna advokatura koja ima karakter, naglašava Gajić. 

Izvor: http://www.danas.rs, A. R.