Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILNIK O IZMENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O LISTI LEKOVA KOJI SE PROPISUJU I IZDAJU NA TERET SREDSTAVA OBAVEZNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA: Republički Fond za zdravstveno osiguranje usvojio novu lista lekova, na kojoj će se naći 23 inovativna leka. Reč je o osam lekova za pedijatrijsku populaciju, četiri leka za potrebe programa transplantacije, četiri leka za hematologiju i sedam lekova za onkologiju


Upravni odbor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje usvojio je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o listi lekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, koji je dostavljen Ministarstvu zdravlja radi sprovođenja zakonom propisanog postupka za dobijanje saglasnosti Vlade Republike Srbije na ovaj Pravilnik.

Time bi trebalo da se dovrši postupak uključivanja 23 inovativna leka na spisak medikamenata koji se izdaju o trošku zdravstvenog osiguranja. Za 18 od ta 23 leka potpisani su posebni ugovori sa 11 farmaceutskih kuća, a pet se uključuje na listu direktno. Reč je o osam lekova za pedijatrijsku populaciju, četiri leka za potrebe programa transplantacije, četiri leka za hematologiju i sedam lekova za onkologiju, koji bi trebalo da budu dostupni pacijentima početkom 2017. godine.

Izvor: Vebsajt Novosti, B. R., 01.12. 2016.
Naslov: Redakcija