Email Print

PREDLOG IZMENA I DOPUNA ZAKONA O SAOBRAĆAJU: PREDVIDETI VEćI BROJ BEZBEDNOSNIH KAMERA NA SAOBRAćAJNICAMA


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će sa Ministarstvom saobraćaja pokrenuti izmene i dopune Zakona o saobraćaju koji će predvideti veći broj bezbednosnih kamera na saobraćajnicama.

Stefanović je pojasnio da se za nabavku video nadzora na saobraćajnicama odvaja deo novca koji se uplaćuje na naplatnim rampama i jedan deo taksi za osiguranje vozila, kao i da taj novac postoji na računima tih kompanija.

"Nadam se da taj novac nije utrošen za nešto drugo. Novac nije na računima MUP-a, pa da bih ja mogao da ga kontrolišem i upravljam njim. Očekujem da ćemo imati priliku da ga upotrebimo za šta je namenjen", rekao je ministar.

Stefanović je dodao i da se sa Beogradom radi jedan projekat da Ibarska magistrala, zaključno sa opštinom Lazarevac, bude pokrivena kamerama, posebno na kritičnim delovima, gde se dešava najviše saobraćajnih nesreća.

O postavljanju više kamera na saobraćajnicama, ministar unutrašnjih poslova kaže da će konsultovati poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, kako bi se izbegle nedoumice da se to radi kako bi se povredila prava građana, već samo da saobraćaj i ljudi budu bezbedniji.

Izvor: Tanjug

Ako Vam je ova vest privukla pažnju - podelite je:

Email Print