Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPšTINA RS: AKCIONI TIM ZA IZMENE POLITIčKOG SISTEMA PODNEćE PREDLOGE DO JESENI 2015. GODINE


Predsednik skupštinskog Akcionog tima za izmene političkog sistema, Zoran Babić, izjavio je da veruje da će do jeseni biti saslušani svi predlozi za promene u političkom sistemu, nakon čega će to telo i zvanično Skupštini Srbije predati svoje predloge.

Sledeći sastanak Akcionog tima, kako je dodao, biće održan početkom naredne sedmice.

Pre narednog sastanka, kako je objasnio, sa kolegama će razgovarati o predloženom dokumentu koji će biti okvir za budući rad i koji će definisati kada će i ko predlagati promene u političkom sistemu.

U tom poslu će se, dodao je, prvo krenuti od predstavnika stranaka koje imaju predstavnike u parlamentu i nezavisnih poslanika, a zatim će biti konsultovane i vanparlamentarne stranke, predstavnici civilnog društva, SANU, SKGO, pokrajina Vojvodine, ali i međunarodne zajednice.

Do sada je održana jedna sednica tog tela, na kojoj je prihvaćen predlog Jedinstvene Srbije da svaka poslanička grupa do sledećeg sastanka napravi spisak zakona koje po njihovom mišljenju treba promeniti, a Babić ovlašćen da tada iznese predlog programa i načina rada.

Formiranje skupštinskog Akcionog tima inicirala je, predsednica parlamenta, Maja Gojković, a to telo čine predstavnici svih parlamentarnih grupa.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 04.06.2015.