Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

56. GODIšNJA KONFERENCIJA GENERALNE SKUPšTINE EVROPSKE ASOCIJACIJE VELEDROGERIJA SA POTPUNIM ASORTIMANOM 8. I 9. JUNA 2015. GODINE U BEOGRADU


Godišnja konferencija Generalne skupštine Evropske asocijacije veledrogerija sa potpunim asortimanom (GIRP), biće održana 8. i 9. juna 2015. godine u Beogradu, najavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Učesnicima dvodnevnog skupa obratiće se Željko Sertić, ministar privrede u Vladi Srbije, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Zlatibor Lonačar, ministar zdravlja u Vladi Srbije, Rene Jenny, predsednik GIRP, Miomir Nikolić, predsednik Grupacije veledrogerija PKS.

Srpska Grupacija veledrogerija, koja deluje pri Udruženju za farmaceutsku i medicinsku privredu PKS primljena je u GIRP 2011. godine i to kao punopravna članica, što znači sa pravom glasa.

GIRP je u svom statutu izmenio kriterijume za prijem novih članova, čime je Srbiji, zemlji koja nije članica EU, omogućeno punopravno članstvo.

Reč je međunarodnoj neprofitnoj organizaciji sa sedištem u Briselu, koja okuplja veledrogerije sa potpunim asortimanom.

Ova organizacija ima 37 punopravnih članova, od čega 26 nacionalnih udruženja evropskih zemalja, a okuplja više od 750 veledrogerija koje posluju u 31 evropskoj zemlji.

GIRP promoviše ulogu veledrogerija u unapređenju i očuvanju javnog zdravlja i brani zajednički definisanu politiku za obezbeđivanje bezbednog i kontinuiranog snabdevanja lekovima za sve pacijente u Evropi.

Organizacija ima važnu ulogu prilikom kreiranja zakonodavnih i regulatornih politika koje imaju direktan uticaj na poslovanje veledrogerija.

GIRP zastupa interese svojih članica pred najvišim organima Evropske unije, navedeno je u saopštenju PKS.

Izvor: Vebsajt Privredna komora Srbije, 04.06.2015.