Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POČEO UPIS U REGISTAR POSREDNIKA U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI: €� REGISTAR POSREDNIKA BIćE FUNKCIONALAN OD 8. MAJA 2015. GODINE €�


Obaveštavaju se posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti da je počeo upis u Registar posrednika.

Zahtevi za upis u Registar posrednika se mogu predati na pisarnici Poslovne zgrade Srbija (SIV 3) na Novom Beogradu ili dostaviti poštom.

Uputstvo za upis posrednika u Registar posrednika:

Za upis posrednika (preduzetnika ili privrednog društva koji se bavi posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti) potrebno je Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija podneti popopunjen Zahtev za upis u Registar posrednika (ZURP obrazac) i priložiti potrebne dokaze:

1. izjavu o tome koja lica sa položenim stručnim ispitom prijavljuje, kao i izjavu tog lica - sa overenim potpisom, ukoliko se ne radi o samom preduzetniku ili članu privrednog društva koje potpisuje ZURP obrazac;

2. primerak važećeg ugovora o osiguranju u skladu sa članom 13. Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti

3. primerak uplatnice ili naloga za prenos kao dokaz da je plaćena administrativna taksa za upis u Registar posrednika.

Zahtevi se primaju na pisarnici Poslovne zgrade Srbija (SIV 3), Omladinskih brigada 1, Novi Beograd, radnim danom u vremenu od 8 do 15 sati ili se mogu dostaviti poštom na adresu:

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Kancelarija 570 (Registar posrednika)
Omladinskih brigada 1
11070 Novi Beograd

U prilogu se nalaze primeri kako da privredna društva i preduzetnici prijave lica sa položenim stručnim ispitom za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti, kao i primeri dodatnih izjava tih lica (sa overenim potpisom ovih lica), kao i primer popunjene uplatnice za administrativnu taksu.

Ukoliko su ispunjeni zakonski uslovi, a na osnovu urednog i potpunog Zahteva za upis u Registar posrednika, posredniku se u roku od 30 dana izdaje Rešenje i upisuje se u Registar posrednika koji se vodi na zvaničnoj Internet stranici Ministarstva. U slučaju da Zahtev nije kompletan ili nedostaju prilozi, Ministarstvo će zatražiti od posrednika da dostavi nedostajuće priloge ili ispravi/dopuni podatke u ZURP obrascu.

Registar posrednika biće funkcionalan od 8. maja 2015. godine na Internet adresi: www.mtt.gov.rs

Primeri izjava posrednika, overene izjave i uplatnice za plaćanje adm. takse za upis u registar posrednika

Izvor: Vebsajt Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, 3.5.2015.