Zastava Bosne i Hercegovine

UVODNI KURS RETORIKE I JAVNOG NASTUPA U UK PAROBROD TOKOM NOVEMBRA 2016. GODINE


Kancelarija za mlade Stari Grad i Škola retorike i javnog nastupa pozivaju mlade od 18 do 30 godina, koji studiraju ili su završili studije, da se prijave za Uvodni kurs retorike i javnog nastupa. Ohrabrujemo sve mlade da se prijave, bez obzira na teritorijalnu pripadnost. Prednost će imati mladi sa teritorije Starog grada.

Kako se izboriti sa tremom, kako izbeći blokadu prilikom izlaganja, koji je značaj ispravne gestikulacije, šta su retorski šumovi i poštapalice i kako ih otkloniti, šta čini dobar govor i šta karakteriše dobrog govornika temu su o kojima će biti reči tokom četiri susreta na Uvodnom kursu retorike i javnog nastupa.

Princip radioničarskog rada nalaže da svaki polaznik aktivno učestvuje u radu. Pored vežbi prezentacijskih veština i vežbi oslobađanja od treme, polaznici će se susresti i sa pripremom i izlaganjem improvizovanog govora i govora na zadatu i slobodnu temu.

Kurs će se održati u prostorijama UK Parobrod tokom novembra u trajanju 4 dvočasa. Prvi termin je 9. novembar od 18 časova, ostali termini će biti naknadno objavljeni.

Radionicu vodi edukator Škole retorike i javnog nastupa Radovan Perović. Znanja iz oblasti retorike i besedništva sticao je na Pravnom fakultetu i Fakultetu političkih nauka.

Govori:

  • Prvo mesto u kategoriji "Slobodna tema" na XIX takmičenju u besedništvu studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu;
  • Prvo mesto u kategoriji "Autorska beseda" na XXII festivalu besedništva "Sirmium lux verbi";
  • Treće mesto u kategoriji "Autorska beseda" na XXIII festivalu besedništva "Sirmium lux verbi".

Nosilac je venca besedništva.

Škola retorike i javnog nastupa funkcioniše kao trening sektor Centra za javni govor. Misija škole je da svim ljudima približi vrednosti kvalitetnog govora i omogući edukaciju za uspešan javni nastup, a naročito onima čije profesije podrazumevaju vladanje tehnikama javnog nastupa.

Prijave traju do 7. novembra 2016. godine do 12 časova i vrše se putem sajta, kzm.starigrad.org.rs.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 3300-662 ili 785-2-999 ili putem fejsbuk stranice www.fb.com/skolaretorikeijavnognastupa.

Izvor: Redakcija, 03.11.2016.