Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA 36. SEDNICA SKUPŠTINE AP VOJVODINE


Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine održala je svoju 36. po redu sednicu kojom je predsedavao Ištvan Pastor, predsednik pokrajinske Skupštine i potpredsednici. Pokrajinski poslanici su raspravljali i izjašnjavali se o razrešenju i izboru potpredsednika i članova Pokrajinske vlade.

Na početku sednice, Skupština je konstatovala da je poslaniku Takač Zoltanu prestao mandat u Skupštini AP Vojvodine, zbog podnete ostavke.

Iz istog razloga, Skupština je konstatovala i da je Nataši Pavićević Bajić prestao mandat člana Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine, zaključno sa 3. novembrom ove godine.

Takođe zbog podnete ostavke, Skupština je konstatovala da je Slaviši Grujiću prestala funkcija potpredsednika Pokrajinske vlade kao i to, da će on nastaviti da vodi Sekretarijat za kulturu i javno informisanje kao član Pokrajinske vlade.

Po prelasku na rad po utvrđenom dnevnom redu, većinom glasova od ukupnog broja poslanika, Skupština AP Vojvodine je razrešila prof. dr Dragoslava Petrovića funkcije potpredsednika i člana Pokrajinske vlade, odnosno pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj.

U nastavku, većinom glasova od ukupnog broja poslanika, Skupština je najpre izabrala Miroslava Vasina za potpredsednika Pokrajinske vlade, zatim, Vladimira Pavlova za člana Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj i Nenada Stankovića za člana Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine.

Na sednici, Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine je većinom glasova od ukupnog broja poslanika, izabrala Branislava Bogaroškog za potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Zbog izbora na pomenutu funkciju, saglasno sa članom 47. stav 2 Statuta Autonomne pokrajine Vojvodine, Skupština je konstatovala prestanak poslaničkog mandata Branislavu Bogaroškom.

Izabrani potpredsednici i članovi Pokrajinske vlade položili su na današnjoj sednici Skupštine AP Vojvodine Zakletvu, nakon čega im je predsednik Pastor u ime Skupštine i u svoje lično ime, čestitao na izboru i poželeo im uspešan rad i dobru saradnju. 

Izvor: Vebsajt Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, 3.11.2014.