Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ZADRUGAMA 4. SEPTEMBRA 2015. GODINE


Ministarstvo privrede započinje u petak, 4. septembra 2015. godine, u 11 časova, u Novom Sadu javnu raspravu o Nacrtu zakona o zadrugama. Rasprava će biti održana u Privrednoj komori Vojvodine, Velika sala 13, Hajduk Veljkova 11.

Cilj je da se novim propisom prevaziđu zastarela rešenja trenutno važećih zakona, koji su doneti devedsetih godina u potpuno drugačijim društveno-ekonomskim okolnostima i stvori odgovarajući pravni okvir za ponovno oživljavanje zemljoradniučkog, ali i drugih oblika zadrugarstva u Srbiji.

Oživljavanje zadruga pogotovo je bitno za razvoj sela, jer veliku korist od udruživanja u zadruge mogu da ostvare sitni poljoprivredni proizvođači koji tako mogu da postanu konkurentniji u otvorenoj tržišnoj utakmici.

Novi zakon konačno rešava i problem imovine u društvenoj svojini, čiji su korisnici zadruge, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovodi se od 4. do 24. septembra 2015. godine i pored Novog Sada, biće organizovana u Nišu i Beogradu. Ministarstvo i Zadružni savez Vojvodine pozivaju sve zainteresovane da uzmu učešće u javnoj raspravi, daju primedbe, predloge i sugestije kako bismo došli do što boljeg zakonskog predloga.

Nacrtu zakona o zadrugama možete pogledati ovde.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo privrede, 03.09.2015.