Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA SEDNICA POKRAJINSKE VLADE


Pokrajinska vlada je prihvatila informaciju o predlogu projekta izgradnje poslovnog objekta Javne medijske ustanove Radio-televizije Vojvodine.

Rukovodstvo RTV sačinilo je predlog projekta, u kome je dat pregled imovine RTV i izgradnje novog objekta, njegove opšte karakteristike kao i program finansiranja projekta.

Kao inicijator i partner ovog projekta, Pokrajinska vlada zadužila je Upravu za imovinu AP Vojvodine da utvrdi aktivnosti koje je potrebno preduzeti za izgradnju nove zgrade RTV.

Formirana je posebna radna grupa koja ima zadatak da, u roku od 15 dana pripremi informaciju o efektima realizacije ugovora o sufinansiranju pogona za primenu novih tehnologija u AP Vojvodini i ugovora o načinu realizacije obaveza o plasmanu dela proizvoda, koji su zaključeni između Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj i korisnika sredstava za sufinansiranje pogona za primenu novih tehnologija. Njen zadatak je da sačini i predlog mera za dalje postupanje pokrajinskih organa u ovoj oblasti.

Pokrajinska vlada predložila je Skupštini AP Vojvodine da za direktora Garancijskog fonda Vojvodine imenuje Đorđa Rakovića, a na sednici su doneta i rešenja o postavljenju dva podsekretara i osam novih pomoćnika pokrajinskih sekretara u resornim sekretarijatima.

Za novog direktora Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede imenovana je Aleksandra Bogdanovića.

Magistar Smiljana Vlajić imenovana je za vršioca dužnosti direktora Zavoda za kulturu Vojvodine u Novom Sadu i Ivana Dudaš za vršioca dužnosti direktorke Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina.

Zoran Martinović imenovan je za vršioca dužnosti direktora Studentskog centra "Novi Sad" u Novom Sadu, a Đurađ Milanović za direktora Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu.

Izvor: