Zastava Bosne i Hercegovine

ODLUKA O RADNOM VREMENU OBJEKATA U KOJIMA SE OBAVLJA UGOSTITELJSKA DELATNOST NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA: OD 1. MAJA 2016. GODINE RADNO VREME PRIVREDNIH SUBJEKATA U KOJIMA SE OBAVLJA UGOSTITELJSKA DELATNOST ILI PRUżAJU UGOSTITELJSKE USLUGE, RADNIM DANIMA JE DO 23, A VIKENDOM DO 24 SATA. DUżE RADNO VREME, DO 3 SATA POSLE PONOćI, DOZVOLJENO JE SAMO UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA KOJI SU SMEšTENI U POSLOVNIM ZGRADAMA I NA PLOVILIMA, A ZA TO MORAJU DA IMAJU POSEBNU DOZVOLU GRADSKE UPRAVE ZA PRIVREDU


U skladu sa Odlukom o radnom vremenu objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji grada Novog Sada ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 63/2015 - dalje: Odluka), privredni subjekti dužni su da usklade radno vreme objekata, u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost ili pružaju ugostiteljske usluge, sa odredbama Odluke najkasnije do 1. maja 2016. godine.

Kafići će kao i do sada radnim danima moći da rade do 23 sata, a najveća promena je što im se radno vreme vikendom skraćuje za sat vremena pa će ubuduće moći da rade do 24 časa.

Duže radno vreme do 3 sata posle ponoći od 1. maja je dozvoljeno samo ugostiteljskim objektima koji su smešteni u poslovnim zgradama i na plovilima, a za to moraju da imaju posebnu dozvolu Gradske uprave za privredu.

Inače, od 1. maja bez prestanka mogu da rade ugostiteljski objekti na pumpama na ulaznim pravcima u grad, a non stop rad je dozvoljen objektima brze hrane smeštenim u poslovnim zgradama, kioscima i barakama.

Grad je definisao i maksimalno radno vreme prodavnica, zanatskih radnji i objekata za priređivanje igara na sreću od 6 do 24 sata, a benzinskih pumpi u samom gradu od 6 do 20 časova.

Trgovinski objekti rad mogu da produže uz posebnu dozvolu Gradske uprave za privredu.

Izvor: Vebsajt 021.rs, 29.04.2016.
Naslov: Redakcija