Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NOVI ZAKON O ULAGANJIMA: BIĆE IZJEDNAČENI DOMAĆI I STRANI INVESTITORI PO PITANJU PODSTICAJA I NAJAVLJENO FORMIRANJE INVESTICIONIH KANCELARIJA KOJIMA ćE RUKOVODITI GRADONAčELNICI I PREDSEDNICI OPšTINA, A DIREKTNO ćE ODGOVARATI REPUBLIčKOM SAVETU ZA EKONOMIJU €�


Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da će novim zakonom o ulaganjima biti izjednačeni domaći i strani investitori po pitanju podsticaja.

"Svi domaći peduzetnici će imati identična prava kao i strani investitori. Želimo da zaštitimo i domaće privrednike", rekao je Sertić.

Prema njegovim rečima SIEPA i Nacionalna agencija za regionalni razvoj će biti ugašene, a formiraće se Razvojna agencija Srbije. Nova agencija funcionisaće na profesionalan način i uz korporativno upravljanje biće na usluzi i kompanijama i lokalnoj samoupravi, rekao je ministar.

Takođe, biće formirane investicione kancelarije kojima će rukovoditi gradonačelnici i predsednici opština, a direktno će odgovarati republičkom savetu za ekonomiju.

"Imaćemo kanal u kojem ćemo u svakoj opštini tačno znati ko je za šta zadužen. Svaki predsednik opštine će znati koga u republici da zove, ko je osoba zadužena za projekte koji se rade na njegovoj opštini", rekao je Sertić.

Izvor: Vebsajt B92, 3.5.2014.