Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA KOJI ĆE REGULISATI BROJ ZAPOSLENIH U DRŽAVNOJ ADMINISTRACIJI I LOKALNIM SAMOUPRAVAMA OČEKUJE SE U APRILU 2015. GODINE


Pravna baza Paragraf Lex

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da bi u aprilu trebalo da bude donet nacrt zakona koji će regulisati broj zaposlenih u državnoj administraciji i lokalnim samoupravama, ocenivši pritom da treba veoma precizno i objektivno odrediti kriterijume o maksimalnom broju zaposlenih u administraciji.

"Predlog je za sada, i verujem da će tako i biti, da se odrede maksimumi broja zaposlenih. Trenutno radimo na tome da precizno damo objektivne kriterijume koji možda neće biti savršeni ali će biti mnogo bolji nego nekakvo linearno smanjenje broja zaposlenih o kome nema reči", kazala je ona.

Udovički je navela da je potrebno odrediti "koliko je racionalno da radi u određenim institucijama i kada se taj maksimum u određenim lokalnim samoupravama odredi, na toj lokalnoj samoupravi je da odredi koja su to mesta najvažnija i koja mesta treba da popune a gde treba da smanji broj".

Kako je ocenila, za sprovođenje kompletnog programa uređenja državne i lokalne administracije biće potrebno oko tri godine.

Izvor: Tanjug, 03.02.2015.