Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI MINISTARSTVA ZDRAVLJA SA PREDSTAVNICIMA ASOCIJACIJE PRIVATNIH ZDRAVSTVENIH USTANOVA I PRIVATNIH PRAKSI: LEčENJE NA PRIVATNIM KLINIKAMA O TROšKU RFZO


Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisao je, 3. februara 2016. godine, Memorandum o saradnji sa predstavnicima Asocijacije privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije, i tom prilikom poručio da je neophodno napraviti jedinstven registar tih ustanova.

Lončar je istakao da će Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) sklopiti ugovore sa oftalmološkim klinikama koje rade operacije katarakte i ginekološkim klinikama koje rade vantelesnu oplodnju, kako bi pacijenti mogli da se u njima leče o trošku tog Fonda.

Prema rečima ministra, vremenom će se broj privatnih ustanova sa kojima će se potpisivati ugovori povećavati, a prioritet će biti one usluge za koje postoje liste čekanja.

Prema njegovim rečima, cilj je da pacijentima bude bolje, a da oni koji rade u privatnim ili državnim zdravstvenim ustanovama imaju što bolje uslove za rad.

Predstavnik Asocijacije privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije Dejana Ranković istakla je da u Srbiji postoje 1.342 privatne zdravstvene ustanove i privatne prakse.

Ranković je objasnila da ne postoji jedinstven registar pružalaca zdravstvenih usluga, i dodala da se neki vode u Agenciji za privredne registre (APR), a neki u privrednim sudovima.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 03.02.2016.
Naslov: Redakcija