Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POTPISANI POJEDINAČNI KOLEKTIVNI UGOVORI ZA "TRANSNAFTU" I "SRBIJAGAS"


Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić potpisao je pojedinačne kolektivne ugovore sa poslovodstvom i sindikatima javnih preduzeća "Transnafta" i "Srbijagas".

Ugovor je u ime Sindikata radnika JP "Transnafta" potpisao predsednik sindikalne organizacije tog preduzeća Milojko Glavonjić, a u ime poslovodstva v.d. generalnog direktora pomenutog preduzeća Tomislav Basta.

U ime poslovodstva JP "Srbijagas" pojedinačni kolektivni ugovor potpisao je generalni direktor Dušan Bajatović, dok je ispred sindikata zaposlenih potpisnik ovog dokumenta bio predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije "Srbijagasa" Veljko Milošević.

U zakonskom roku usaglašeni su stavovi Vlade Srbije, kao osnivača i vlasnika "Transnafte" i "Srbijagasa", i sindikata radnika ovih preduzeća.

Ovim ugovorom ispoštovane su preporuke Vlade o racionalizaciji svih vrsta troškova po zaposlenom, pri čemu se vodilo računa o tome da prava radnika budu zaštićena.

Pregovarački tim su, pored predstavnika resornog ministarstva, poslovodstva "Transnafte", "Srbijagasa" i sindikata tih preduzeća, činili i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva privrede i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 03.02.2015.