Zastava Bosne i Hercegovine

REGIONALNA KONFERENCIJA "USTAVNI SUD I MEDIJI" 3. I 4. SEPTEMBRA 2015. GODINE


Ustavni sud i Nemačka fondacija za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ), organizuju Regionalnu konferenciju "Ustavni sud i mediji", 3. i 4. septembra 2015. godine, u Kladovu.

Učesnici konferencije su predsednici i sudije ustavnih sudova Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, predstavnici Fondacije IRZ, novinari i urednici štampanih i elektronskih medija, kao i bivši sudija Saveznog ustavnog suda Nemačke, novinar lista "Zidojče Cajtung" koji prati rad Saveznog ustavnog suda Nemačke i predstavnica Odeljenja za medije Evropskog suda za ljudska prava.

Cilj konferencije je razmena iskustava o pitanjima koja su od zajedničkog interesa za ustavne sudove u regionu, a tema je odabrana imajući u vidu činjenicu da je poslednjih godina značajno poraslo interesovanje najšire javnosti za rad ustavnih sudova i da, kako građani, tako i gotovo svi akteri na društvenoj sceni imaju velika očekivanja od ustavnih sudova u rešavanju različitih problema sa kojima se suočavaju zemlje u regionu. Time je nametnuta potreba da se pokrene dijalog, koji treba da doprinese boljem razumevanju realne uloge i domašaja ustavnosudskog delovanja i preduzimanju mera u ustavnim sudovima da bi se u javnosti afirmisala njihova uloga.

Izvor: Vebsajt Ustavnog suda, 02.09.2015.