Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAVRŠNA KONFERENCIJA TVINING PROJEKTA "USPOSTAVLJANJE SISTEMA ZA MONITORING, IZVEŠTAVANJE I VERIFIKACIJU NEOPHODNOG ZA USPEŠNU IMPLEMENTACIJU SISTEMA TRGOVINE EMISIJAMA EU" 3. SEPTEMBRA 2015. GODINE


Završna konferencija Tvining projekta "Uspostavljanje sistema za monitoring, izveštavanje i verifikaciju neophodnog za uspešnu implementaciju sistema trgovine emisijama EU", biće održana 3. septembra 2015. godine, u 10:00 časova, u hotelu Metropol (sala hotela Metropol, Bulevar kralja Aleksandra 69).

Na konferenciji će govoriti ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, visoki zvaničnici EU, Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije EU, NJ.E. Kristin Moro, ambasador Republike Francuske, kao i predstavnici ambasada Austrije i Nemačke.

Republika Srbija je, uz podršku dvogodišnjeg tvining projekta pripremila Nacrt zakona o monitoringu, izveštavanju i verifikaciji gasova sa efektom staklene bašte iz industrijskih i energetskih postrojenja, koji treba da stupi na snagu od 2016. godine. Projekat je finansirala Evropska unija sa milion evra. Kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji i potpisnik Okvirne konvencije UN o promeni klime i Kjoto Protokola, Srbija je preuzela obavezu doprinosa smanju emisija gasova sa efektom staklene bašte na globalnom nivou.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, 02.09.2015.