Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U PRIPREMI ZAKON O SISTEMU PLATA ZAPOSLENIH U JAVNIM SLUŽBAMA: Ovaj Zakon podrazumeva platne razrede, odnosno novi način obračuna plata na osnovu radnog učinka. U određivanju kriterijuma radnog učinka za zaposlene u prosveti učestvovaće Ministarstvo prosvete, ali i sindikati. Zakon bi trebalo da bude usvojen do kraja jula 2017. godine, dok je njegova primena predviđena za 1. januar 2018. godine


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić razgovarali su sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti.

Na sastanku održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predstavnici sindikata su upoznati sa pripremama za donošenje Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnim službama.

Kako je precizirala ministarka Brnabić taj Zakon podrazumeva platne razrede, odnosno novi način obračuna plata na osnovu radnog učinka. U određivanju kriterijuma radnog učinka za zaposlene u prosveti učestvovaće Ministarstvo prosvete, ali i sindikati, naglasio je ministar Šarčević.

Zakon bi trebalo da bude usvojen do kraja jula 2017. godine, a plan je da počne da se primenjuje 01. januara 2018. godine.

Izvor: Vebsajt Ministarstva prosvete, 02.03.2017.
Naslov: Redakcija