Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ELEKTROMREŽU SRBIJE


U Ministarstvu rudarstva i energetike potpisan je Kolektivni ugovor za Javno preduzeće Elektromreža Srbije (EMS), saopšteno je danas iz ministarstva.

Ugovor je, u ime Vlade Srbije, potpisao ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, predsednik Sindikata EMS-a Milovan Andrić i u ime poslovodstva generalni direktor EMS-a Nikola Petrović.

Novim Kolektivnim ugovorom definišu se prava zaposlenih po osnovu smenskog rada, što će uveliko olakšati intervencije u vanrednim okolnostima, kojih je EMS imao mnogo u prethodnom periodu, navodi se u saopštenju.

Tim ugovorom poštovane su preporuke Vlade Srbije o racionalizaciji svih vrsta troškova po zaposlenom, ali se strogo vodilo računa da prava radnika budu zaštićena.

U saopštenju se ističe da su u zakonskom roku usaglašeni stavovi Vlade Srbije, kao osnivača i vlasnika EMS-a i Sindikata radnika EMS-a.

Pregovarački tim su, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, poslovodstva i sindikata EMS-a, činili predstavnici Ministarstava finansija, privrede i rada, zapošljavanje, boračkih i socijalnih pitanja.

Izvor: